12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI YAPILDI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı 12 Mart İstiklal Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı 12.03.2020 Perşembe günü saat 10:30 da Karapınar Kültür Merkezi’nde Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri tarafından hazırlanan program gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, S.Ü. Aydoğanlar M.Y.O. Müdürü Naim Çağlar Diri, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Akif Akyurt, İlçe Emniyet Müdürlüğünü temsilen Komiser Seher Yalçın, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda bay bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Evrim Sönmez’in sunuculuğunda başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Ahmet Arda Zengin şunları söyledi: “Sayın Kaymakamım, Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, Protokolün Değerli Mensupları ve kıymetli misafirler toplumların dokusunu oluşturan; dil, tarih, kültür, yurt, bayrak ve amaç birliği gibi öğelerdir. İnsanların böyle ortak değerlere sahip olmaları, onları bu kavram ve olgular etrafında birleştirir, böylece toplum olma niteliğine ulaştırılır. Bu değerler, toplumları anlamsız kalabalıklar olmaktan kurtararak toplum olabilme bilincine yükseltmektedir.

İstiklal Marşımız da bu ortak değerlerimizden biridir. O da bizim birlikteliğimize anlam ve önem katan ulusal duygu birliğinin simgesini oluşturmaktadır. İstiklal Marşı, bir anlamda toplumumuzun özgürlük ve ulusal egemenlik türküsüdür. Milletimizin ortak bir yürek atımıdır. İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşkunun derecesi bize bırakılan yüce mirasa nedenli sahip çıktığımızın göstergesi olduğundan; bayrak törenlerine karşı her zamankinden daha duyarlı olmak, bağımsızlık sevdası ile bu toprağa düşmüş Şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. Ancak o zaman İstiklal Marşımızın yazarı üstat Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millet bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duası gerçekleşir. Hem bu yüce destanı yazan ustayı hem de yazdıran sayısız kahramanı rahmetle anarken söyleyeceklerimi yine üstadın dizeleri ile sonlandırıyorum: Üstat diyordu ki “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ama Mehmet Akifler hep olsun” dedi.

Program Cumhuriyet Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Esra Yılmaz önderliğinde hazırlanan “Vatan Sağolsun” adlı oratoryo ve Türkçe Öğretmeni Muammer Tanrıverdi’nin yönetiminde hazırlanan “İstiklal Marşı” öğrencilerden oluşan koronun gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. İstiklal Marşımızın kabulü dolayısıyla büyük şair Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve özlemle yad ederek program başarılı bir şekilde sona erdi. Programı hazırlayan Okul Müdürü, Öğretmenler ve öğrenciler İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve diğer protokol üyeleri tarafından tebrik edildiler.