3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Karapınar Özel Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında 3 Aralık 2019 Salı günü saat 10:30’da Karapınar Kültür Merkezi sosyal faaliyetler salonunda kutlandı.

Programa Kaymakam Onur Kökcü, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Ufuk Devam, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akbaba, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri, Banka Müdürleri, Özel Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya Güler, Öğretmen ve Öğrencileri çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar katıldı.

Program Okul Öncesi Öğretmeni Betül Savur sunuculuğunda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasında Özel Özgüler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Embiya Güler şunları söyledi. Kıymetli Protokol Üyeleri, misafirlerimiz ve basın mensupları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlamış olduğumuz programımıza hoş geldiniz. Her yıl olduğu gibi bu yılda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında toplumumuzda bir farkındalık oluşturmak amacıyla program hazırladık. Emeği geçen tüm personelimize, özel çocuklarımıza ve ailelelerine çok teşekkür ediyorum. Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak 14 yıldır hizmet vermekteyiz. 3 Aralık Birleşmiş Milletlerin 1992 yılında almış olduğu kararla Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya da olduğu gibi ülkemizde de çeşitli programlar ve paneller yapılarak engelli bireylerin sorunları sıkıntıları dile getirilerek çözüm önerileri sunulur. Engelli kardeşlerimizin kimseye muhtaç olmadan hayatlarını devam ettirebilmeleri için her kurum üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu amaçla daha üstün hizmet ve konfor sağlayacak olan yeni binamızın temellerini 2019 haziran ayında attık. Binamızı tüm teknolojik gelişimlere ve eğitim ihtiyaçlarına göre tasarlayarak rehabilatasyon hizmeti için binayı inşa ettik. Binamız 2 katlı asansörlü geniş bir bahçeye sahip. Türkiye de örnek bir bina meydana getirdik. Bu binayı yaptırmakla özel eğitime ihtiyaç duyan kardeşlerimize ne kadar değer verdiğimizin bir göstergesidir. Çok yakında yeni kurum binamızı hizmete açacağız. Yılların vermiş olduğu tecrübe ile Allah’ın izni ile hizmetlerimizi daha da ileriye taşıyacağız. Özel Eğitim tecrübe ister, emek ister, fedakarlık ister, sabır ve sevgi ister, bir dokunuş bir hayat değiştirir. Gelin hep birlikte başaralım diyerek öğrencilerin hazırlamış olduğu program için misafirlere iyi seyirler dedi.

Öğrenciler tarafından “Vatan Türküsü” Şiiri, “Ah Kalbim” adlı müzik drama gösterisi, “Buğday” rondu, “Bayrağım” Şiiri, Slayt gösterisi, “Babam” Şiiri, “Tavuk Dansı” adlı müzik dans gösterisi, “Harmandalı” müzik dans gösterileri izlenerek Kaymakam Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Garnizon Komutan V. Ufuk Devam, Başkan Yardımcısı Halil Aker ve diğer protokol üyeleri tarafından öğrenciler ödüllendirilerek öğrencilere ve velilere Karapınar Belediyesi tarafından gül takdim edilerek program sona erdi.