BAŞKAN YAKA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

Karapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Belediye Başkanımız Mehmet Yaka 8 Mart 2023 Çarşamba günü saat 12:30 da Karapınar Millet Bahçesi’nde Depremzedelerle yemekli programda bir araya gelerek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Düzenlenen programa Emirgazi Kaymakamı Karapınar Kaymakam Vekili Veli Avcı ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat’ın eşi Görkem Murat, Başkan Yardımcımız Halil Aker ve Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, SYDV Müdiresi Hatice Soran, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Taşpınar, Daire Amirleri, depremzede ve şehit aileleri, basın mensupları katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Sayın Kaymakamım ve eşi, Cumhuriyet Savcım, değerli protokol üyelerimiz ve Deprem Bölgelerinden gelen bay ve bayan misafirlerimiz programımıza hoş geldiniz. Öncelikle deprem bölgesinden gelen bayan kardeşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor ve hepinize saygılar sunuyorum. Gönül arzu ederdi ki ülkemizin böyle bir felaketi yaşamasını istemezdik ama takdiri ilahi ki Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli art arda gelen deprem sonucunda büyük bir sıkıntı meydana geldiğini hep beraber gördük. Kendimin de 2-3 günlük alan gezisinde felaketin büyüklüğünü görmüş oldum. Rabbim böyle bir felaketi ülkemize, insanlarımıza bir daha yaşatmasın diye dua ediyorum. Allah’ın takdirine boyun eğip rıza göstermemiz gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Kurumlarımız bu alanlarda hizmetlerine devam etmektedir. Cumhurbaşkanımızın emriyle Kredi Yurtlar Kurumunu açarak sizleri misafir etmekteyiz. Depremden dolayı sizleri ilçemizde misafir etmekteyiz. Çocuklarımızın yüzlerinin gülmesi bizler ve sizler için büyük bir mutluluktur. Ben biraz önce depremzede öğrencilerimizle de görüştüm. Üzerlerinde hala deprem korkusunun olduğunu gördüm. Bu korkuyu el birliği ile gidereceğiz. Ayrıca deprem bölgesindeki çalışmalar ve hazırlıklar tamamlanıncaya kadar sizlere hizmet etmek istiyoruz. Gün birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Bizler üzerimize düşen görevimizi Kaymakamlık, Belediye ve diğer kurumlar olarak elimizden gelen imkanları en iyi şekilde kullanacağımızı ve sizlere hizmet edeceğimize inanıyorum. Her zaman yanınızdayız. Bizlere her an ulaşabilirsiniz. Allah’ım böyle bir acıyı yaşatmasın diyerek başta sizler olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Hatay’dan gelen depremzede Salih Ağırtaş teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Değerli Kaymakamım, Belediye Başkanım, Cumhuriyet Savcım ve tüm katılımcılar ben Hatay Antakya’dan geldim. Şuan da Sultan Veled KYK Yurdu’nda misafir olarak kalmaktayız. Burada bizlerle her zaman yakınen ilgilenen Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Karapınar Halkına misafirperverliklerinden dolayı şahsım ve depremzede kardeşlerim adına teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Ülkemize ve bizlerin yaşadığı sıkıntıyı Rabbim bir daha göstermesin. Tüm Şehit ve Gazi Annelerinin ve aramızda olmayan annemin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Bizlere mesai ve mefhumu gözetmeksizin 7/24 saat hizmet eden ve emeklerini esirgemeyen Karapınar Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Karapınar Halkına ve Sultan Veled KYK Yurdu’nda çalışanlarına kurumlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Karapınar Halkı’nın güler yüzlü doğal misafirperver, hoşgörülü ve saygılı davranmaları bizleri son derece memnun etmiştir. Allah’ım Ülkemize, Devletimize, Milletimize böyle bir acı birdaha yaşatmasın diyerek hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Program sonunda Emirgazi Kaymakamı Karapınar Kaymakam Vekili Veli Avcı ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat’ın eşi Görkem Murat, Başkan Yardımcımız Halil Aker tarafından kadınlara karanfil ve çocuklara oyuncaklar verilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutlayarak program sona erdi.