Başkan Yaka Pazarda Bez Torba Dağıttı

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ilçemizde kurulan Şehit Ömer Halis DemirKapalı Sebze ve Sergi Pazarında vatandaşlarla ve esnafla buluşarak çevreci bez çanta dağıttı.

Ücretli poşet uygulamasına geçilmesinin ardından Karapınar Belediye Başkanlığı, doğa dostu projesi kapsamında bez torbalar yaptırdı.

Belediye Başkanı Yaka, ilçedeki ziyaretleri sırasında Şehit Ömer Halis Demir Kapalı Sebze ve Sergi Pazarına giderek vatandaşlarla sohbet edip bez torba verdi.

Naylon poşet kullanımının çevreye verdiği zarar ve neden olduğu kirliliğe dikkati çeken Başkan Yaka, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından naylon poşetlerin kullanımının azaltılmasına yönelik ücretlendirme uygulaması başlatması üzerine bez çantalara ilginin arttığını, Naylon poşet kullanımının azaltılmasına yönelik uygulamaları Karapınar Belediyesi olarak desteklediklerini ifade etti. Bu amaçla 5 bin adet bez torba yaptırdık. Çevremizi korumak, öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Çevre kirliliğinin engellenmesi için ilçemizde ilkleri gerçekleştirdik. Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Karapınar için üzerimize ne düşüyorsa yerine getiriyoruz." dedi.

Pazar esnafına hayırlı işler dileyen Başkan Mehmet Yaka, bez çantaları takdim ederek temiz bir dünya ve çevre için vatandaşlardan uygulamaya hassasiyet göstermelerini ve bez çanta kullanmalarını tavsiye etti.