BELEDİYE BAŞKANI YAKA MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı mahalle muhtarları ile 10.07.2019 Çarşamba günü saat:17.00 da Belediye Meclis toplantı salonunda istişare toplantısı yaparak muhtarların istek ve görüşlerini dinledi.
Mahalle Muhtarları İstişare toplantısına, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Merkez ve Merkeze bağlı Mahalle Muhtarları, Basın Mensupları ve Belediye Birim Müdürleri katıldılar.
Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açılış konuşmasında; “Öncelikle yeni dönemin hepimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ediyoruz. Bildiğiniz üzere 31 Mart 2019 tarihinde aldığımız bu görevi Allah nasip ederse 5 yıl süre ile bizler belediye olarak sizlerde mahalle muhtarı olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Biz muhtarları yönetim tarzı olarak önemsiyoruz. Çünkü mahallenin kılcal damarı gibi mahalledeki sorunu bizlere iletmesi gereken birinci kişi veya sorunun müzakeresi bakımından da gerçekten önemli bir konuma sahipsiniz. Bundan dolayı sizlerle ben, başkan yardımcımız ve daire müdürlerimiz olarak sizlerle hep istişare içerisinde olup yapılan projeler hakkında sizlere anlatacağız. Yapacağımız projeleri 5 yıl süre içerisinde yapılması için söz verdik. Seçim zamanında seçim vaadi olarak verdiğimiz projelerimizi Planlı ve programlı bir şekilde 5 yıllık bir zaman diliminde İlçe Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet olarak kısım kısım belli periyotlar içerisinde yapacağız. İlçe Belediyesinin yapacağı projeleri, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı ve Hükümet tarafından takip edilecek projeleri inşallah birlik beraberlik içerisinde yürüteceğiz. Şu ana kadar 3 aylık zamanda neler yaptık, bu yıl neler yapacağımız hakkında bilgi verdikten sonra karşılıklı bilgi alış verişi, istişare, istek ve temenniler yaparak dönemin ilk toplantısını bitireceğiz. Değerli Muhtarlarım 6360 sayılı yasa ile birlikte 4 Belde, 14 köy olan yerleşimlerimizin Karapınar Belediyesine bağlı bir mahalle olması ile birlikte 4 Belde, 14 Köy, 24 Merkez Mahalle olmak üzere toplam 42 mahalle 230 yayla olarak 2674 Km2 lik bir alana hizmet götürüyoruz. Üç temel esas üzerinden hizmet ettiklerini, Birincisi Fiziksel Belediyecilik yani Yol ve İmar çalışmaları, İkincisi sosyal ve kültürel hizmet Üçüncüsü ise Karapınar’ın sosyal ve ekonomik, kültürel yönden gelişmesi yolunda her türlü yatırım ve çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Başkan Yaka, Mahalleler kapsamında yaylalarımızın olduğu ve yayla yollarında içerisinde bulunduğu yol ağını Karayolları Genel Müdürlüğünce, Büyükşehir Belediyemizle ve İlçe Belediyemizle herkesin kendi sorumlu olduğu bölgelerle birlikte yardımlaşarak vatandaşlarımıza daha iyi hizmet götürmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Seçim döneminde söz vermiş olduğumuz Erozyon sahasının içerisindeki alana Sayın Bakanımızın talimatı ile Millet Bahçesi TOKİ tarafından yapılacak, Cumhuriyet İlkokulu tamamen yıkılıp yeniden yakın zamanda İller Bankası tarafından 24 derslikli modern bir okulu ilçemize kazandıracağız. Sosyal Konutlarla ilgili olarak 300 konutun Meke Anadolu Lisesinin güneyindeki alandaki kısma yapılacak olup projeleri çizimi yapılmaktadır. Pınarbaşı ve Çetmi mahallelerinde uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi Cumhurbaşkanımızın imzası ile anlaşma yapılamayan %20 lik kısmıyla acil kamulaştırma kanunu ile 45 gün içerisinde çözüme kavuşturularak proje yapımına başlanacaktır. Doğalgaz Organize Sanayi Bölgesine ana borusu gelmiş durumda. Dağıtıcı firmaya bu bölgeden arsa vererek gazın ilçe ye aktarılmasını sağlayacak merkezi kurduktan sonra şehir merkezimize doğalgazı getireceğiz inşallah. Reşadiye mahallemizde bulunan Büyükşehir Belediyemiz tarafından 48 Bin m2 alanda ilçemize hitap edecek olan Kent Park tamamlanarak ilçe belediyemize devir oldu ve birkaç hafta içerisinde bu alanı kiraya vermeyi düşünüyoruz. Tevfik Çorakcı Parkı geçtiğimiz günlerde ihalesi yapıldı. Yarenler Parkımıza lavabo ve mescit yapım çalışmaları devam ediyor. İnönü caddesindeki eski düğün salonu tehlike arz ettiği için vatandaşların hizmetine veremiyoruz yıkım kararı var. Acı Göl ve Meke Gölü’nün jeopark alanı olarak ilan edilme çalışmaları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü tarafından Akören Oymalı yer altı şehirlerinin turizme kazandırılması için çalışmalar devam ettiğini ifade eden Başkan Yaka İstişare toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker ve Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşlarımıza daha iyi hizmeti vereceklerini ifade ederek toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.