BELEDİYE BAŞKANI YAKA MUHTARLARLA İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı mahalle muhtarları ile 01.07.2020 Çarşamba günü saat:08.30 da Belediye Yeni Düğün Salonun da istişare toplantısı yaparak muhtarların istek ve görüşlerini dinledi.

Mahalle Muhtarları İstişare toplantısına, İlçe Kaymakamı Onur Kökcü, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Ercan Alp, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Haydar Karabacak, Başkan Yardımcısı Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, ENERYA Bölge Müdürü Hüseyin Arı ve teknik personel, Merkez ve Merkeze bağlı Mahalle Muhtarları, Basın Mensupları ve Belediye Birim Amirleri katıldılar.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açılış konuşmasında; “Bildiğiniz üzere 2019 Mart ayından itibaren 18 aylık bir dönem içerisinde sizlerle birkaç defa bir araya geldik. Aralık ayında başlayan yeni korona virüs Covid-19 pandemi nedeniyle bir araya gelme imkânımız olmadı. Korona virüsten bir an önce kurtulmamızı diliyorum. Korona virüs mücadelesinde Kaymakamlığımız, Belediyemiz diğer kurum ve kuruluşlar, muhtarlarımız ile birlikte mücadelemizi devam ettirdik ve ettirmeye de devam ediyoruz. Normalleşme başladı. Pazar yerleri, camiler, kahvehaneler, bilumum iş yerleri şu an da faaliyette olup önemli olan kurallara uyarak hareket etmektir. Normalleşme süresince yatırımlarımıza devam etmekteyiz. Doğalgaz ve diğer kurumların çalışmaları nedeniyle,150 km ye yakın bozulan yollar tarafımızdan belli plan program dahilinde dönem sonuna kadar yapılacaktır.

VATANDAŞLARA DOĞALGAZ ABONE OLMA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Doğalgaz nedeniyle ana cadde bağlantı kutuları yapıldıktan sonra vatandaşlarımızın abone olmaları ve bağlantılarını yapmalarını çok önemsiyoruz. Çünkü asfalt her mevsim yapılmıyor ve bozulan yol nedeniyle vatandaşlarımızın mağdur olmalarını istemiyoruz.

Bugüne kadar hep işbirliği içerisinde çalıştık bundan sonrada aynı azim ve kararlılıkla birlikte hizmetlerimize devam edeceğiz. Düğünlerin yapılması için Bakanlıkça açıklanan kuralları anlatarak Maske-Mesafe-Kişisel Temizlik gibi önemli kurallara uyulması gerektiğini vurguladı. Yol çalışmalarımız, park bahçe düzenlemesi, ağaçlandırma çalışmalarımız rutin şekilde devam etmektedir. Sosyal Konutlar, Kentsel Dönüşüm, Spor Tesisi, Hükümet Konağı, Kapalı Hayvan Pazarı, Kültür Merkezi, Millet Bahçesi gibi birçok yatırım konusunda açıklamalarda bulunarak ilçemizi daha güzel bir konuma ve daha yaşanılabilir bir yer haline getirmenin gayretindeyiz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka muhtarlardan gelen soruları cevaplandırarak ayrıca görüş ve önerilerini yazılı olarak kendilerine sunmalarını istedi.

ENERYA Bölge Müdürü Hüseyin Arı ilçemize yapılan doğalgaz yatırımı ile ilgili katılımcılara geniş açıklamalarda bulunarak biran önce abone olunmasını istedi.

Toplantı sonrasın da Başkan Yaka Belediye Yeni Düğün Salonu Bahçesin de yapılan Kır Düğün Salonu çalışmalarını katılımcılara yerinde göstererek düğünlerin açık alanda yapılacağını ifade etti.