ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM HEMŞEHRİLERİYLE BAYRAMLAŞTI

Kurban Bayramı’nın ikinci günü olan 12.08.2019 Pazartesi günü saat 14.00 da Belediye Yeni Düğün Salonu’nda Çevre ve Şehircilik Bakanının da katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma programına; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Başkan Yardımcısı Halil Aker, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti İlçe Başkanı Nadi Tartan, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kesik, TUBİTAK Uzay Bilimleri Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Daire Amirleri, Bay ve Bayan Vatandaşlar ile Basın Mensupları katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Yaka yaptığı açılış konuşmasında; “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’u, Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’ı, AK Parti Konya Milletvekilimiz Halil Etyemez, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı ve Konya’dan gelen diğer misafirleri bu mübarek Kurban Bayramı’nda Karapınar da misafir etmekten mutluluk duyduğumu belirtir katılımlarından dolayı bütün vatandaşlarımıza teşekkür eder, Kurban Bayramlarını kutluyorum diyen Başkan Yaka, Bayram Berekettir, Bayram Paylaşmak ve Barışmaktır, Bayram Kavuşmaktır. İlçemizin gelişmesinde ve yatırımlarında büyük payı olan Hemşehrimiz Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyor bütün misafirlerimize saygılar sunuyorum” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ardından Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın konuşmalarından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Sevgili hemşehrilerim baba toprağı olan Karapınar’a her defasında gelmekten büyük mutluluk ve heyecan duymaktayım. Mübarek Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutlar saygılar sunarım.  Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde nice bayramlar dilerim. Bayramlar paylaşmaktır, mazlum ve mağdurlara el uzatmaktır. Biz her zaman Cumhurbaşkanımızın koyduğu vizyonla mazlum ve mağdurların her zaman yanında olduk. Dünya da en fazla yardım eden lider ülke konumundayız.  Cumhurbaşkanımızın Selamlarını getirdim, bayramınızı kutluyor. Gönül coğrafyasında gönül belediyeciliğinde gece gündüz demeden vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm getirmekte ve çalışmalar yapılmaktadır. Göreve geldiğimiz günden beri projeler üreterek çalışmalar yapmaktayız. Bizim işimiz hizmet yapmaktır. Allah bize güç verdiği ve Konya’mız ve Türkiye’miz yanımızda yer aldığı müddetçe başaramayacağımız hiçbir zorluk yoktur. 31 Mart seçimlerinde AK Parti ye inanarak ve güvenerek oylarınızı verdiniz ve Belediye Başkanlıklarını Konya ve Karapınar da kazandırdınız. Karapınar’ın bütün işlerini, bütün sorunlarını ve projelerini takip ediyorum.  Atık Su Arıtma Tesisi ihalesi gerçekleştirildi. 300 adet Sosyal Konut ihtiyacı kuraları çekilerek yakın zaman da inşaata başlanacaktır. Kentsel Dönüşüm kimse mağdur olmadan yasalar çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Cumhuriyet İlkokulu yeni modern bir okul olarak yapımına başlanılacaktır. Millet Bahçesi en kısa yapımına başlanacaktır. Meke ve Acı Göl Jeopark ilan edilerek Nazar Boncuğu Meke Gölü eski güzelliğine kavuşacaktır. 7/24 halkımızın hizmetinde olacağız. 82 Milyon vatandaşımızın sorunlarını çözmeye ve projeler yapmaya devam ediyoruz. Ben bu anlamda göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hepinize teşekkür ediyor, hepinizi Allah emanet ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve diğer protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak program sona erdi.