GELENEKSEL YAZ OKULLARI ŞENLİĞİNİN BEŞİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile 5. Geleneksel Yaz Okulları Şenliği 10.08.2023 Perşembe günü saat 10.30-14.00 saatleri arasında Karapınar Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Şenlik programına Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdür V. Sertaç Arı, Konya Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Harun Aydın, İlçe Müftü V. Şube Müdürü Fatih Özen, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, İlçe Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Taşpınar, Belediye Daire Amirleri, İlçe Müftülüğü Personelleri, Gençlik Merkezi personelleri ve Gönüllü Gençleri ile öğrenciler katıldılar.

Program da konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Değerli misafirler bugün 5. cisini gerçekleştirdiğimiz geleneksel yaz okulları şenliğine hepiniz hoşgeldiniz. Yaz tatili itibariyle Karapınar Kaymakamlığı bünyesinde Kur’an Kurslarında eğitim alan öğrencilerimiz ve İlçe Müftülüğümüz, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenmiş olan yaz okullarının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ilerde doktor, öğretmen, mühendis vb. diğer çeşitli meslek dallarında görev alacaklardır. Gençlerimiz örgün eğitimle ve yaz okullarındaki eğitimlerle fevkalade bir eğitim almışlardır. Diyanet, KOMEK, Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde sosyal, kültürel eğitim aldıklarından hiç şüphem yoktur. İşte bu yaz döneminin sona ererek önümüzdeki eylül ayında okullarında eğitim ve öğretimlerine başlayacaklardır. Okul hazırlıkları Belediyemizin de katkılarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayretleriyle eğitim öğretim hazır hale getirilmektedir. Çocuklarımıza Belediye olarak, yemek ve çeşitli sürpriz hediyeler hazırlardık. Bu etkinliğimize katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 2 -9 Ağustos tarihleri arasında yapılan 5. Geleneksel Yaz Kur’an Kursları futbol ve kaleli yakan top turnuvalarında dereceye giren takımlara ödüllerini İlçe Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Konya Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Harun Aydın, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker tarafından takdim edildi. Ayrıca Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul tarafından desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya plaket takdiminde bulundu.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve diğer protokol üyeleri alandaki katılımcıları ziyaret ederek düzenlenen etkinlikler kapsamında Survivor Yarışması, Matrak, Halat Çekme vb. etkinlikleri gezerek çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçirdiler.

Şenlik programında Karapınar Belediyesi tarafından katılımcılara çeşitli ikramlar yapılarak program sonunda sorulan sorulara doğru cevap verenlere çeşitli hediyeler verilerek son buldu.