KARAPINAR BELEDİYESİ’NDEN OKULLARA KORİDOR GİYDİRME ÇALIŞMASI

Karapınar Belediyesi tarafından ilçemiz de eğitim öğretime devam eden Osman Hulusi Ateş Kız İmam Hatip Lisesi; 21 parçadan oluşan Siyer- i Nebi çalışmalar Peygamber Efendimizin hayatındaki dönüm noktalarını, Meke Anadolu Lisesi Türk; Edebiyatımızın seçkin ustaları, eserlerini ve dönemlerini, Karapınar İmam Hatip Lisesi; Türk/İslam Medeniyetinin önemli şehirlerini, bu şehirlerdeki önemli ibadethaneleri konu alan görsel olarak anlatan koridor giydirmeleri açılışı gerçekleşti.

Açılış programına İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Kaymakam Refiki Ali Erdoğan, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Kemal Sözen, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker ve Belediye Meclis Üyelerimiz, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka; “Karapınar Belediyemiz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol çerçevesinde ilçemizde bulunan liselerin koridor giydirmelerini gerçekleştirdik. Böylelikle çocuklarımıza eğitimin neresinden nasıl bir katkı verebiliriz, çocuklar boş zamanlarında ve teneffüslerde değişik şekillerde kendi alanlarına uygun kutsal mekanlar, edebiyat salonu veya diğer bilimsel salon çalışmalarını koridor giydirme şeklinde koridordaki bu tür çalışmaları ayak üstü görseli ile birlikte daha iyi tanıma ve bilgi edinme imkanına sahip oluyorlar. Belki kitap başında okumak en güzelidir. Ama göze hitap edebilecek şekilde de böyle görsel olarak da öğrenmek öğrenmenin en iyi tekniklerindendir. Bu düşünce ile Karapınar Belediye Meclisimizin aldığı kararla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber koridor giydirmelerini şu anda tamamlamış bulunuyoruz. Öğrencilerimize, okullarımıza ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Belediye Meclis Üyelerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve personeline, ilçemizde uzun süre görev yapan Resim Öğretmeni Celal Gezici’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonrasında okullarda öğrenciler ile istişare eden Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat Meke Anadolu Lisesi Spor Salonu ve Pansiyonun da incelemelerde bulunarak yemekhane de bulunan öğrencilere afiyet olsun temennisinde bulundular.