KOP İLE OKUTAN ÇOCUK ATÖLYELERİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

KOP Başkanlığı, Karapınar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla oluşturulan ‘’KOP İle Okutan Çocuk Atölyeleri’’ 12.10.2021 Salı günü saat 11:00’da düzenlenen programla açılışı gerçekleşti.

KOP İle Okutan Çocuk Atölyeleri açılış programına Konya Ovası Projesi Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tonger, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Kaymakam Refiki Ali Erdoğan, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Karapınar S.Ü. Meslek Yüksekokulu Müdürü Naim Çağlar Diri, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Karapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube müdürleri Ahmet İçalan ve Tahir Ağırgötüren, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Karapınar İlçe Emniyet Müdürü Necdet Ercan, Karapınar Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan, Karapınar Esnaf Kefalet ve Kredi Koop. Başkanı A. Hakkı Şenyurt, STK Başkanları, Belediye Daire Müdürlerimizden Talip Karagöz, İsmail Harmancı ve Hakkı Ceyhan, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Okul Müdürleri, Sandıklı ve Gaziosmanpaşa Mahalle Muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasından sonra açılışı konuşmasını yapan,

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, ‘’ KOP Başkanlığı, Karapınar Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla oluşturulan ‘’KOP ile Okutan Çocuk Atölyeleri’’ açılışı ile bu hizmeti Karapınar’ımıza kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyim. Geleceğin mimarlarına kazandırmış olduğumuz bu projeden çok memnun olduk. Eğitime yapılan yatırımı bir görev olarak görüyorum. Projede Emeği geçen tüm personelime ve Karapınar Belediyesi Meclisine teşekkür ediyorum. Karapınar bir dönüşüm yaşıyor, yaklaşık 3 yıl önce gelen doğal gazı ilçemizde geçen yıl itibariyle boru sistemine geçirdik. Bu kapsamda Karapınar’da bulunan tüm okulların doğalgaz dönüşümünü başlatıp, tamamını doğalgaza geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Bu proje dolayısıyla Milli Eğitim Bakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Bakanlık bürokratlarına çok teşekkür ediyorum. Diğer yatırımlar biraz bekleyebilir ama eğitime yapılacak yatırımlar bekleyemez, zaman geçtiği zaman bu değer kaybına yol açar. Bunun bilinci içerisindeyiz, bu vesileyle yeni açtığımız Okutan Çocuk Atölyesi’nin herkese hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.’’ Dedi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük yaptığı konuşmada; ‘’ Bugün önemli, tarihe not düşülecek bir gün, çünkü geleceğin temellerini atıyoruz. Bugün çocuklara bir kütüphane kurmak değil, Allah’ın izniyle çocuklarımızın geleceğini kurmak üzere bir açılış gerçekleştiriyoruz. Bu yatırım uzun vadeli bir yatırımdır, geleceğimizdir, ülkemizdir, her şeyimizdir. Karapınar’da birlik ve beraberliği görüyoruz. Bugün burada yapılan projede çocukların 30 – 40 yıl unutmayacakları, öğrenecekleri Vatan millet sevgisiyle bütünleşecekleri bir projenin acıkışınızı yapıyoruz. Ve bu geleceğimizin teminatı olacaktır. Hem velilere yönelik hem de çocuklara yönelik güzel çalışmalar yapılmış. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Akademik anlamda Karapınar’a baktığımızda sayısal veri olarak Karapınar çok çok iyi durumda. Ben bu projeler ve çalışmalar için hepinize çok teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.’’ İfadelerine yer verdi.

KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin; ‘’ Bu projemiz bugün çocuklarımızın geleceğini desteklediğimiz bir projedir. Biz bunları önemsiyoruz, rakamsal olarak ifade etmek istemiyorum ama bu rakamın geleceğimize edeceği etki gerçekten çok daha yüksek. Bu ülkenin geleceğini inşa etmek adına uzun vadede bir destek vermiş oluyoruz. Gerçekten şehre değer katan bir proje. Bu kapsamda bu projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben bu işin bir mühendis, uzay bilimi, doktor yetiştirecek başlangıç noktası olduğunu düşünüyorum. İlçelerimizde böyle birliktelik ve hizmet aşkı varken bu destekleri vermek bizim asli görevimiz. Ben tekrar bu projenin şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat konuşmasında; “ İlçemizin eğitim ile ilgili alanında çok önemli hizmetlerin yapıldığını yerinde müşaade ediyorum. İlçemiz bu konuda hakikaten çok şanslı. İlçemizde yaklaşıl 10.350 öğrencimiz var Konya’nın ortalama 31 ilçesi var İlçe olarak neredeyse 8-10 ilçeden daha fazla okuyan öğrencimiz var. Eğitimimize yapılan her katkı gerçek manada Konya ve Türkiye’ye katkı sağlayacaktır. Biz bunun bilinciyle ilçemizde eğitimin en üst seviyeye çıkması için çaba sarf ediyoruz. Temennimiz odur ki toplumumuz okul öncesi eğitime gerekli değeri verecek ve bizler de nihayete ulaşacağız. Bu kapsamda projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Amil Önal İlkokulu öğrencilerin hazırlamış oldukları halk oyunları gösterilerini sunduktan sonra Okutan Çocuk Atölyeleri ve Trafik Eğitim alanının açılış kurdelesi toplu bir şekilde kesildi. Açılışa katılanlar yetişkin kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, ahşap atölyesi, drama atölyesi ve trafik park eğitim alanı gezilerek görüldü. Anaokulu öğrencilerinin gösterileri izlendi ve program ikram ile sona erdi.